Nå gleder vi oss til våren!

Vi ser virkelig frem til at gradestokken viser minst 8 grader jevnt; da er det lite til hinder for å starte med klargjøring av båten for sesongen. 

Interessant nok er det mange som ikke får sjøsatt båten før i begynnelsen av eller i midten av mai til tross for at båtsesongen fint kan starte i begynnelsen av april.

For de som har båten på land forutsetter tidlig sjøsetting at båter som ligger utenfor er ferdige før en selv, og at den som kjører truck/kran har kapasitet til å få båtene ut fort nok.
Det er gjerne bare å “mase litt” på dem som står i veien for en tidlig sjøsetting. 
En gyllen regel er at “De som maser mest får først”.

Det er alltid en del som skal ordnes før båten er sjøklar, og jo mere som er unnagjort før sesongstart, jo bedre.
Vi håper å kunne bistå mange av dere som velger å sette bort deler av arbeidet, forutsatt at vi har kapasitet. 

Merk deg at politikerne nå har begynt å lifle med tanken om å forby utslipp av noen dråper septik i Oslofjorden, allerede fra og med i sommer. Det vil da kunne bli obligatorisk å ha septiktank ombord, med mulighet for å tømme tanken via dekk. 

De som skal selge båt oppdager gjerne ting som burde vært fikset før båten er klar for salg. Hør med oss hvis det er noe som haster.
De som skal kjøpe, spesielt for første gang, kan ha glede av å vite om at vi kan ordne ting som skulle vært fikset, eller fikse ting som skulle vært ordnet, for å få båten ship shape. Så sant vi har tid og oppgaven er innenfor vårt “domene”.

Vårt råd er: Hold båten mer eller mindre Ship Shape til enhver tid, så det bare er å vri om nøkkelen og kaste loss (og evt. heise seil) de gangene du har fri og skal ut på tur. 

Vi gleder oss virkelig til våren og til å komme oss ut på sjøen i mer behagelig temperatur; vinter og kulde er ikke det helt store for oss som elsker og savner båtlivet.

Gunnar M. Haldorsen
Oslo Båtservice

Lukk meny